Show Your Identity!

Wie zijn wij?

Sparenberg Designworks brengt creativiteit tot leven!

Achter Genderring.com zit Sparenberg Designworks, een Nederlands atelier van industrieel ontwerper Joris Sparenberg (1953). Het bedrijf richt zich op de productie en distributie van eigen ontwerpen die wereldwijd in musea- en designwinkels worden verkocht. Van bestseller Vanishing Vase zijn inmiddels meer dan 130.000 stuks verkocht.

Sparenberg raakt al tijdens zijn studie Industriële Vormgeving aan de TU in Delft in de vroege jaren ’70, gefascineerd door het maken van 3D modellen met behulp van polystyreen en een hete draad. Helaas is de techniek dan nog niet klaar voor het maken van complexe vormen. Tegenwoordig bestaan er digitale tekenprogramma’s en biedt de techniek van het 3D printen eindeloos veel mogelijkheden voor hedendaagse ontwerpers als Joris.

De 3D ontwerpen van Sparenberg kenmerken zich door het idee dat in één object twee, elkaar aanvullende, tegenstellingen verenigd zijn. Daarnaast moet de klant zijn of haar eigen wensen in het ontwerp terug kunnen vinden en mogelijk ook kunnen beïnvloeden.

In samenwerking met programmeur Sietse Dijkstra creëerde Sparenberg daarom in 2014 de bijzondere 3dWordFlip: de enige app in de wereld waarmee een ambigram, bestaande uit verschillende teksten, gemaakt kan worden en in 3D geprint. Inmiddels hebben meer dan 8000 mensen de 3dWordFlip app gebruikt. Binnenkort krijgt de app een nieuwe toepassing en zal er een gepersonaliseerd hangertje in verschillende edelmetalen mee gemaakt kunnen worden.

Met de Gender Ring serie duikt Sparenberg opnieuw in een gat in de markt. Nooit eerder werd een zo volledig en vernieuwende versie van het man/vrouw symbool idee, vertaald in een sieraad. Er zijn negen Gender Ringen en binnenkort lanceert Sparenberg ook de Ultimate Wedding Ring!

joris_b&w

Joris Sparenberg (1953), industrieel ontwerper en uitvinder van de Gender Ringen.